Saturday, March 13, 2010

UMNO Cawangan Pekan Kertih Turut Mendapat Tempat Di Hati Juri


Semangat…Pasukan UMNO Pekan Kertih yang menyertai pertandingan perarakan Maulidur Rasul Peringkat Daerah Kemaman


KEMASIK, 13 Mac – UMNO Cawangan Kertih bersama JKKK Kg. Gelugur dan Kg. Tengah telah memenangi hadiah wang tunai RM 1000 iaitu mendapat tempat ketiga dalam Perarakan Perdana Sempena Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Daerah Kemaman Tahun 1431 Hijrah melalui kategori pembarisan terbaik badan NGO yang diadakan di Taman Awam Chukai.


Seramai 40 orang peserta pasukan ini telah memilih sepanduk “Salam Maulidur Rasul” dan “Memantap Ukhuwah, Memperkasa Ummah”.


Perarakan Perdana ini telah dirasmikan oleh YB Dato’ Seri Hishammuddin Bin Tun Hussein, Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Terengganu dan turut dihadiri oleh Dato’ Haji Shabery Bin Cheek, Menteri Menteri Belia dan Sukan Malaysia dan YAB Dato’ Haji Ahmad bin Said, Menteri Besar Terengganu, Tuan Haji Wan Ahmad Nizam bin Wan Abdul Hamid (Setiausaha Politik Menteri Besar Terengganu), Dato’ Mohamed bin Awang Tera (ADun Chukai), YB Ir. Rosli bin Othman (Adun Kemasik) dan YBTuan Haji A. Rahman bin Yahya (Yang Di Pertua Majlis Perbandaran Kemaman, YB Adun dalam Dearah Kemaman.


Penduduk sekitar Kemaman telah membanjiri Taman Awam Chukai mulai jam 7.00 pagi untuk menyertai perarakan ini dan orang awam turut hadir bagi memberi sokongan padu untuk menjayakan majlis tersebut.


Majlis ini diakhiri dengan penyampaian hadiah kepada pemenang mengikut kategori yang telah dipertandingkan. Cabutan bertuah turut diadakan untuk memeriahkan lagi majlis tersebut.

KEMAMAN HARI INI

No comments:

Post a Comment